Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Haşlanmış tavuk kokusuna iyi gelen bazı yöntemler şunlardır:
- Baharat kullanımı 12. Tavuğu temizledikten sonra tuz veya baharatlarla (biberiye, zerdeçal, karabiber gibi) ovmak, kötü kokuyu azaltabilir 12.
- Sirke veya limon suyu 15. Çiğ tavuğu su ve sirke veya limon suyuyla bekletmek, haşlama öncesi kokuyu hafifletebilir 15.
- Soğan ve havuç 15. Haşlama suyuna soğan ve havuç eklemek, hem lezzeti artırır hem de kötü kokuyu azaltır 15.
- Kahve veya karbonat 12. Mutfakta kalan kokuyu gidermek için toz kahve veya karbonat kullanılabilir 12.
- Tarçın, portakal veya mandalina kabuğu 12. Ayrı bir tencerede kaynayan suya tarçın, portakal veya mandalina kabuğu koyarak keskin kokuların yayılması sağlanabilir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: