Puf puf haşhaşlı çörek yapımı için gerekli malzemeler: 1 su bardağı ılık süt; 1 su bardağı ılık su; 1 paket instant maya (veya yarım paket yaş maya); 1 çay bardağı sıvı yağ; 2 yemek kaşığı toz şeker; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 adet yumurta (sarısı üzerine, beyazı hamura); 5-6 su bardağı un (kontrollü ekleyin); İç harcı için: 4-5 yemek kaşığı haşhaş ezmesi, 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı toz şeker; Üzeri için: 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı süt. Yapılışı: 1. Ilık süt, su, maya ve şekeri yoğurma kabına alıp karıştırın. 2. Üzerine sıvı yağ, yumurta beyazı ve tuzu ekleyin. 3. Unu azar azar ekleyerek yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur yoğurun. 4. Haşhaş ezmesini bir kaba alın, üzerine sıvı yağ ve şekeri ekleyerek güzelce karıştırın. 5. Mayalanan hamuru tezgaha alın, hafif un serpin. 6. Üzerine haşhaşlı harcı sürün. 7. Dilimleri yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin. 8. Çöreklerin üzerine yumurta sarısı ve süt karışımını sürün. 9. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Alternatif bir haşhaşlı çörek tarifi: 1. Geniş bir karıştırma kabında un, tuz ve instant mayayı karıştırın. 2. Ayrı bir kapta su ve zeytinyağını birleştirerek un karışımına ekleyin. 3. Hamuru yoğurmaya başlayın. 4. Hamuru top haline getirip üzerini örtün ve 30 dakika kadar dinlendirin [3