Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Asidik yoğurt, bazik yoğurda göre daha sağlıklı kabul edilir. Çünkü yoğurt, sütten yoğurt yapan bakterilerin sentezlediği laktik asit nedeniyle asidik bir yapıya sahiptir 4. Bu asidik yapı, yoğurda şu faydaları sağlar:
- Probiyotik etki: Asidik yoğurt, daha fazla probiyotik bakteri içerir ve bağırsak florasının sağlıklı kalmasına yardımcı olur 5.
- Dayanıklılık: Asidik yapısı, yoğurdun daha uzun süre dayanmasını sağlar 5.
- Sindirim kolaylığı: Midedeki pH seviyesini düzenleyerek mide asidinin etkisini azaltır ve sindirimi kolaylaştırır 5.
Bazik yoğurt hakkında spesifik bir sağlık avantajı belirtilmemiştir.
Ancak, yoğurt seçerken dikkat edilmesi gereken diğer faktörler arasında yağ oranı, katkı maddeleri ve doğallık yer alır 123. Örneğin, tam yağlı yoğurtlar daha fazla vitamin ve mineral içerirken, az yağlı yoğurtlar daha düşük kaloriye sahiptir 12. Ev yapımı yoğurt, katkı maddesi içermemesi açısından daha sağlıklı bir seçenek olabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: