Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Günlük bir bardak süt tüketimi, bağırsak kanseri riskini azaltabilir 1.
Oxford Üniversitesi ve Cancer Researce UK tarafından yapılan bir çalışmaya göre, günde 244 gram ilave süt tüketen katılımcıların bağırsak kanseri geliştirme riski %17 daha düşük bulunmuştur 1.
Sütün kanser riskini azaltmasının bazı nedenleri:
- Kalsiyum içeriği: Kalsiyum, bağırsaktaki zararlı maddelere bağlanarak ve anormal hücrelerin ölümünü teşvik ederek kansere karşı korumaya yardımcı olabilir 1.
- Bütirat üretimi: Sütteki laktoz, iltihap önleyici ve kanser karşıtı etkilere sahip kısa zincirli bir yağ asidi olan bütirat üreten yararlı bağırsak bakterilerinin büyümesini destekler 1.
- Konjuge linoleik asit: Süt, et ve süt ürünlerinde bulunan bir yağ asidi olan konjuge linoleik asit içerir 1.
Ancak, sütün kanser üzerindeki etkileri konusunda çelişkili araştırmalar da bulunmaktadır 4.
Herhangi bir beslenme değişikliği yapmadan önce bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: