Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Daha sağlıklı bir mangal için aşağıdaki pişirme yöntemlerine dikkat edilmelidir:
- Doğru eti seçmek: Tavuk eti, kırmızı ete göre daha az kanserojen risk taşır 14. Ayrıca, işlenmiş et ürünleri yerine taze ve yağsız etler tercih edilmelidir 3.
- Marine etme: Etleri baharatlarla (nane, defne, kekik, kırmızıbiber) marine etmek, antioksidan etkilerini artırır ve kanserojen kalıntıları azaltır 14.
- Ateş mesafesi: Etler ile ateş arasında en az 15-20 cm mesafe olmalı, köz halinde pişirme yapılmalıdır 14.
- Soğuk saklama: Etler, pişene kadar soğuk ve buzlu şişelerin arasında saklanmalıdır 14.
- Temiz mangal: Mangalın her kullanım sonrası temizlenmesi, hijyenik bir pişirme sağlar 14.
Ayrıca, doğal kömür kullanılması ve gazlı ızgaralardan kaçınılması da sağlıklı bir mangal için önerilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: