Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Buharda pişirme, yiyeceklerin besin değerlerini koruduğu için daha sağlıklı kabul edilir 25. Izgara ise, yiyeceklerin suyunu içinde tutması ve vitamin-mineral kaybını azaltması açısından sağlıklı bir yöntem olarak görülür 25. Ancak, ızgarada pişirirken yiyeceklerin ateşle doğrudan temas etmemesi ve dumanla besin temasının önlenmesi gerekir 25.
Daha az sağlıklı olarak değerlendirilebilecek ızgara türleri arasında kömürlü ızgaralar bulunur 23. Bu tür ızgaralar, yiyeceklerin besin değerlerini kaybetmesine ve kanserle ilişkili aromatik hidrokarbonların ete işlemesine neden olabilir 3.
Bazı sağlıklı ızgara önerileri:
- Tefal TG8008: İki bağımsız pişirme yüzeyi ve ayarlanabilir ısı özelliği ile hızlı ve sağlıklı pişirme sağlar 1.
- Sinbo SBG-7102A: 5 kademeli ısı ayarı ve duman ile koku çıkarmayan yapısı ile sağlıklı bir seçenektir 1.
- Taner TNRIZ1705: Çift taraflı sıkıştırmalı pişirme teli ile duman ve koku olmadan pişirme yapar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: