Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yemek için kullanılan bal kabağı çeşitleri arasında öne çıkanlar şunlardır:
- Hokkaido Kabağı: İnce kabuklu, turuncu renkli ve tatlı bir tada sahiptir 13. Çorba, güveç ve hamur işlerinde tercih edilir 3.
- Butternut Kabağı: Uzun ve armut şeklinde, tatlı ve kremsi bir dokuya sahiptir 34. Kızartma, çorba ve salatalarda kullanılır 3.
- Jarrahdale Kabağı: Orta-iri boyutlarda, gri ve mavi tonlarında dış kabuğa sahiptir 14. Tatlı, yahni ve çorbalarda kullanılır 4.
- Long Island Kabağı: Büyük boyutlu, parlak dış kabuklu olup, hemen hemen her tarife uygundur 1.
Ayrıca, beyaz bal kabağı da yemeklerde kullanılan bir diğer çeşittir; iç kısmı koyu turuncu, pürüzsüz ve tatlıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: