Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hamur kesici ve kazıyıcı kullanımı, hamur işlerinin hazırlanmasında ve şekillendirilmesinde kolaylık sağlar 1.
Hamur kesici kullanımı için dikkat edilmesi gerekenler:
- Kavrama: Bıçağı sapından iyi kavrayarak ileri doğru itmek, düzgün parçalar kesmeyi sağlar 1.
- Boyut ve şekil: Farklı boyut ve şekillerdeki hamur kesiciler, pizza, börek, kurabiye gibi yiyeceklerin hazırlanmasında kullanılır 3.
- Temizlik: Kullanım sonrası yıkanıp kurulanması, bıçağın keskinliğini korumak için önemlidir 3.
Hamur kazıyıcı kullanımı:
- Açı: Hazırlanan hamuru bezelere ayırmak veya şekillendirmek için 90 derece açıyla tutmak gerekir 1.
- Tezgah temizliği: Hamurun tezgaha yapışmasını engellemek ve temizliği sağlamak için kullanılır 25.
- Kontrol: Hamurun olgunlaşma sürecini kontrol etmek için kazıyıcının kenarıyla hamura hafifçe dokunmak yeterlidir 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: