Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
"Hamur açma pasası" hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, açma yapımında kullanılan bazı yöntemler şunlardır:
- Yoğurma: Hamur için un, maya, şeker, tuz, sıvı yağ ve süt gibi malzemeler kullanılarak hamur yoğurulur 245.
- Mayalanma: Hamur, ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğrulduktan sonra üzeri kapatılarak bir saat mayalanmaya bırakılır 24.
- Şekillendirme: Mayalanan hamurdan bezeler alınıp yuvarlanır, üzerine tereyağı konularak elle açtırılıp ikiye katlanır ve rulo haline getirilir 24.
- Pişirme: Şekillendirilen açmalar, yumurta sarısı sürüldükten sonra 200-180 derece fırında 20-30 dakika pişirilir 245.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: