Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hamilelikte ilk 3 ayda bazı gıdaların tüketimi önerilmez:
- Çiğ ve az pişmiş et: Toksoplazma gibi parazitler içerebilir ve düşük riskini artırabilir 14.
- Çiğ yumurta: Salmonella bakterileri nedeniyle enfeksiyon riski taşır 14.
- Yüksek cıva içeren balıklar: Uskumru, ton balığı, kılıç balığı gibi balıklar tüketilmemelidir 14.
- Pastörize edilmemiş süt ve süt ürünleri: Listeria bakterisi içerebilir ve anne ile bebek için enfeksiyon riski oluşturur 4.
- Bitki çayları: Özellikle ilk aylarda bazı bitki çayları düşük yapmaya yol açabileceğinden tüketilmemelidir 2.
Bu dönemde beslenme konusunda doktor tavsiyesi almak önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: