Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hamilelikte dondurma yemek bebeğe doğrudan zarar vermez, ancak bazı noktalara dikkat etmek önemlidir 13:
- Pastörize süt ile üretilmiş dondurmalar tercih edilmelidir 24. Pastörize edilmemiş süt içeren dondurmalar, listeria gibi zararlı bakteriler taşıyabilir ve bu da düşük veya erken doğuma yol açabilir 24.
- Şeker oranına dikkat edilmelidir 24. Aşırı şeker tüketimi, gebelik şekeri ve obezite riskini artırabilir 24.
- Katkı maddesi içermeyen dondurmalar seçilmelidir 2. Renklendirici, koruyucu veya yapay tatlandırıcı içeren dondurmalar, bebek gelişimi için zararlı olabilir 2.
- Haftada 1-2 kereden fazla dondurma tüketilmemelidir 13. Aşırı kalori alımı, anne ve bebeğin gereksiz yere kilo almasına neden olabilir 3.
Her hamilelik durumu farklıdır, bu nedenle dondurma tüketimi konusunda en doğru bilgiyi bir doktora danışmak sağlar.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: