Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hamilelikte dondurma yemek bebeğe doğrudan zarar vermez, ancak bazı durumlarda risk oluşturabilir 123.
Dikkat edilmesi gereken noktalar:
- Pastörize sütle yapılmış dondurma tercih edilmelidir 23. Pastörize edilmemiş sütle yapılan dondurmalar, Listeria gibi zararlı bakteriler taşıyabilir 23.
- Şeker oranı düşük dondurmalar seçilmelidir 23. Aşırı şeker tüketimi, gebelik diyabeti riskini artırabilir 23.
- Katkı maddesi içermeyen dondurmalar tercih edilmelidir 23. Renklendirici, koruyucu veya yapay tatlandırıcı içeren dondurmalar zararlı olabilir 23.
- Hijyenik koşullarda üretilmiş dondurmalar seçilmelidir 23. Açıkta satılan veya hijyen koşulları bilinmeyen dondurmalar tüketilmemelidir 23.
- Aşırı tüketimden kaçınılmalıdır 13. Haftada birkaç porsiyonu aşmamak, sağlıklı bir beslenme için önemlidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: