Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hamilelikte bazı çorbaların yasak olduğuna dair bilgi bulunamamıştır. Ancak, hamilelikte genel olarak kaçınılması gereken bazı besin grupları şunlardır:
- Çiğ veya az pişmiş et ve balık 14. Salmonella ve E. coli gibi zararlı bakteriler içerebilir 1.
- Yüksek cıva içeren balıklar 1. Bebeğin beyin gelişimini olumsuz etkileyebilir 1.
- Pastörize edilmemiş süt ve süt ürünleri 15. Listeria enfeksiyonu riski taşır 15.
- Çiğ veya az pişmiş yumurta 145. Salmonella riski taşır 15.
- İşlenmiş et ve hazır gıdalar 13. Listeria ve diğer zararlı mikroorganizmalar içerebilir 1.
- Alkol 13. Fetal alkol sendromuna yol açabilir 1.
- Aşırı şekerli ve tuzlu gıdalar 13. Gestasyonel diyabet ve yüksek tansiyon riskini artırabilir 1.
Hamilelikte beslenme konusunda bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: