Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hamilelerin cantık yiyip yiyemeyeceğine dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, hamilelikte genel olarak dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
- Çiğ ve az pişmiş yiyecekler: Salmonella ve toksoplazma gibi zararlı bakteri risklerinden dolayı çiğ ve az pişmiş et, balık, yumurta gibi yiyeceklerden uzak durulmalıdır 125.
- İşlenmiş gıdalar: Sosis, sucuk, salam gibi işlenmiş etler tüketilmemelidir 15.
- Pastörize olmayan süt ve süt ürünleri: Pastörize edilmemiş süt ve süt ürünleri, listeriosis gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir 15.
- Alkol ve kafein: Hamilelik sırasında alkol tüketimi ve aşırı kafein alımı önerilmez 145.
Hamilelik döneminde beslenme konusunda bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: