Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hamburger kıyması için bazı özellikler:
- Yağ oranı: %80 et ve %20 yağ oranı tercih edilmelidir 234.
- Et türü: Dananın yumuşak ve yağlı kısımlarından, özellikle antrikot kullanılmalıdır 23.
- Kıymanın çekilmesi: İri çekilmiş kıyma kullanılmalıdır; satır kıyması değil, 2 veya 3 numaralı ayna takılı kıyma makinesi kullanılmalıdır 2.
- Yoğurma: Kıyma fazla yoğurulmamalı, sadece malzemelerin karışması sağlanmalı ve şekil verilmelidir 134.
- Dinlendirme: Şekil verilen köfteler, pişmeden önce en az 30 dakika buzdolabında dinlendirilmelidir 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: