Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hamburger köftesi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları:
- Doğru et seçimi: Yağ oranı %20 civarında olan dana döş eti kullanılmalıdır 13.
- Yoğurma: Köfte harcı fazla yoğurulmamalıdır, sadece malzemelerin karışması yeterli olacaktır 13.
- Dinlendirme: Şekil verilen köfteler buzdolabında en az 30 dakika dinlendirilmelidir 3.
- Şekil verme: Köftelerin ortası hafifçe bastırarak çukurlaştırılmalıdır, bu pişerken top gibi şişmelerini engeller 13.
- Pişirme: Tavayı veya ızgarayı iyice ısıtmak ve her iki yüzü de orta ateşte yaklaşık 3-4 dakika pişirmek önemlidir 13.
- Ek malzemeler: Geleneksel tarifte sadece tuz ve karabiber kullanılır, ancak damak tadına göre az sarımsak tozu, hardal tozu veya Worcestershire sos eklenebilir 35.
- Soslar: Sosların köftenin lezzetini bastırmamasına dikkat edilmelidir 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: