• Buradasın

    Halep Kahkesi hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Halep kahkesi, Gaziantep mutfağına ait bir lezzettir 14.
    Özellikle Ramazan ayında üretilen bu simit türü, tok tuttuğuna inanıldığı için sahurda tüketilir 25.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Halep tatlısı içinde ne var?

    Halep tatlısı şu malzemelerden yapılır: Hamur için: 3 su bardağı irmik; 1,5 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı + 1/4 su bardağı süt; 1 silme tatlı kaşığı karbonat. İç harcı için: 1 tatlı kaşığı pekmez (isteğe bağlı); 1 su bardağı çekilmiş ceviz (isteğe bağlı az miktarda tarçın eklenebilir). Şerbet için: 3 su bardağı toz şeker; 3 su bardağı su; 1 yemek kaşığı limon suyu. Tatlı, dilimlendikten sonra Hindistan cevizine bulanarak servis edilir.
    A golden, syrup-drenched dessert on a ceramic plate, garnished with pistachios, placed on a wooden table with a Middle Eastern market bustling in the background.

    Halep tatlısı hangi yöreye ait?

    Halep tatlısı, Suriye mutfağına ait bir tatlıdır. Şambali tatlısına benzese de içine pekmez ve ceviz ilavesi yapılmasıyla ayrılır.

    Kahke hangi yöreye ait?

    Kahke, özellikle Orta Doğu ve Türkiye'nin güney bölgelerine ait bir hamur işidir. Türkiye'de kahke yapılan bazı yöreler: Gaziantep: Un, şeker, zeytinyağı, mahlep, susam ve nohut mayası ile yapılan Gaziantep kahkesi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Hatay: Ramazan Kömbesi ve Zahterli Köy Kahkesi gibi çeşitleri bulunur. Ayrıca, Suriye, Lübnan gibi ülkelerde de yaygın olarak tüketilir.