Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hakiki Hindistan cevizi yağını anlamak için şu özelliklere dikkat edilebilir:
- Koku: Gerçek Hindistan cevizi yağı, yoğun ve hoş bir kokuya sahiptir 5. Hafif veya rahatsız edici bir koku, sahte veya işlenmiş yağ belirtisi olabilir 5.
- Renk: Katıyken bembeyaz, eriyip sıvılaştığında ise berrak bir görünüme sahiptir 12. Sarımsı veya bulanık renk, işlenmiş veya sahte yağ işareti olabilir 5.
- Kıvam: Oda sıcaklığında katı veya yarı katı olmalıdır 5. Sıvı veya çok yumuşak kıvam, işlenmiş veya sahte yağ belirtisi olabilir 5.
- Marka ve üretici: Güvenilir ve tanınmış markaların ürünleri tercih edilmelidir 5.
- Etiket kontrolü: Hindistan cevizi yağı sadece Hindistan cevizinden üretilir ve katkı maddesi içermemelidir 5. Etikette başka yağlar, tatlandırıcılar veya yapay katkı maddeleri listeleniyorsa, bu yağ işlenmiş veya sahte olabilir 5.
- Sertifikalar: Üreticinin organik veya doğal sertifikaları olup olmadığı kontrol edilebilir 5.
Hindistan cevizi yağı alırken, ürünün soğuk sıkım olup olmadığını ve Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kayıt ve onay numaralarının, barkodun ve parti numaralarının yer alıp almadığını kontrol etmek de önemlidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: