Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Güveçte etli Brüksel lahanası yapmak için gerekli malzemeler:
- yarım kilogram Brüksel lahanası 3;
- 250 gram kuşbaşı et 3;
- 1 havuç 3;
- 1 soğan 3;
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ 3;
- 2 çorba kaşığı domates salçası 3;
- 2 adet domates 3;
- 5 su bardağı su 3;
- tuz ve karabiber 3;
- 1 diş sarımsak 3.
Yapılışı:
- Brüksel lahanalarının dış kabuklarını soyup yıkayın 3.
- Soğanı soyup kıyın 3.
- Havucu soyup verev dilimler şeklinde doğrayın 3.
- Sıvıyağı güveç tenceresine alıp soğanı pembeleştirin 3.
- İçerisine 1 diş sarımsağı ve küp küp doğranmış domatesleri atın 3.
- Eti ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun 3.
- Salçayı 2-3 çorba kaşığı suyla karıştırıp ete ekleyin 3.
- Suyu ilave edip 20 dakika pişirin 3.
- Etler yumuşayınca havuç ve lahanayı ekleyin, tuz ve karabiber serpin 3.
- 20 dakika daha pişirin 3.
- Yemek pişmesine yakın güveç tenceresini kapaksız şekilde 15 dakika fırına sürün 3.
- Sıcak servis yapın 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: