Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gut hastaları, az yağlı ve küçük porsiyonlarda bazı et türlerini tüketebilir:
- Tavuk ve hindi: Beyaz etler, küçük porsiyonlarda (günde en fazla 60-90 gram) tüketilebilir 12.
- Balık: Purini nispeten düşük olan balıklar nadiren tüketilebilir, örneğin somon 1.
Kaçınılması gereken et türleri:
- Sakatatlar: Karaciğer, böbrek, beyin gibi organ etleri 12.
- Kırmızı et: Dana, kuzu, koyun eti gibi etler sık ve fazla miktarda tüketilmemelidir 12.
- İşlenmiş etler: Sucuk, salam, sosis 12.
- Kaz ve ördek eti 24.
Gut hastaları için beslenme programı, kişisel sağlık durumuna göre değişiklik gösterebilir. En doğru bilgi ve yönlendirme için bir sağlık uzmanına danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: