Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gürgen mantarı, çeşitli yemeklerde tüketilebilir, örneğin:
- Kuzu yahni: Gürgen mantarı, kuzu eti, soğan, sarımsak ve havuç ile birlikte pişirilebilir 2.
- Sote: Büyük mantarlar hafif yağlanmış ızgarada pişirilerek sıcak olarak servis edilebilir 4.
- Çorba: Gürgen mantarı, çorbalarda lezzet verici olarak kullanılabilir 4.
- Garnitür ve sos: Yemeklerde garnitür veya sos olarak da değerlendirilebilir 4.
Gürgen mantarını tüketmeden önce temizlemek önemlidir:
- Mantarlar su dolu bir kapta yıkanmalı ve lastiksi sapları bıçak yardımıyla kesilmelidir 2.
- Büyük mantarlar isteğe göre 1-2 parçaya bölünebilir 2.
- Siyah parçaların olduğu üst kısımlardaki zar, küçük bir bıçak yardımıyla kaldırılarak el ile soyulmalıdır 4.
- Kalan siyah parçalar, hafif nemli bir bezle temizlenmelidir 4.
- Pişirme işlemine geçmeden önce mantarlar iyice kurulanmalıdır 4.
Ayrıca, mantarlar 15 dakika haşlanarak kararmaları önlenebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: