Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Grissini, sağlıklı bir atıştırmalık olarak kabul edilebilir, ancak ölçülü tüketilmesi önerilir.
Faydaları:
- Karbohidrat bakımından zengin olup, yemek öncesi yenildiğinde doyum sağlayarak daha az kalori alımına yardımcı olur 1.
- Tam tahıl unları, susam, çörek otu, keten tohumu gibi çeşni vericiler eklendiğinde, içerdikleri besin bileşenleri ile çeşitli sağlık faydalarına sahiptir 1.
Zararları:
- Beyaz undan elde edilen sade grissini, karbohidrat ağırlıklı ve kalorili bir atıştırmalık olduğundan fazla tüketimi kilo alımına yol açabilir 1.
- Gluten içerdiğinden, çölyak hastalarının kaçınması gereken bir gıdadır 1.
- Yüksek tuz içeriği nedeniyle, tuz hassasiyeti olan kişilerin tüketmesi önerilmez 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: