Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Göz yağlı su böreği yapımı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, genel su böreği yapım aşamaları şu şekildedir:
Malzemeler:
- 6 adet yumurta 34;
- 1 çay bardağı su 3;
- 1 yemek kaşığı tuz 3;
- Yarım kilo tereyağı 3;
- İçi için beyaz peynir ve maydanoz 34;
- Haşlamak için su ve tuz 3.
Yapılışı:
- Yumurtalara suyu ekleyip karıştırın, un ve tuzu ilave ederek sıkı bir hamur yoğurun 34.
- Hamurdan bezeler yapın, üzerini nemli bir tülbentle örtüp yarım saat dinlendirin 34.
- Bezeleri unlayarak açın 34.
- Yufkaları tuzlu kaynar suda 15-20 saniye haşlayın, hemen buzlu suya alın, suyunu süzüp tepsiye dizin 13.
- Aralarına yağ karışımı gezdirin 1.
- Katmanların arasına iç harcı serpin 13.
- En üst kata yağ sürüp, böreği dilimleyerek 200 derece fırında pişirin 34.
Su böreği yapımı zahmetli bir süreç olduğundan, hazır yufka kullanarak da benzer bir lezzet elde edilebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: