Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Göz yağlı su böreği yapımı için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 4 su bardağı un, yarım su bardağı süt, 1 su bardağı su, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz 1.
- İç harcı için: 250 gram beyaz peynir, yarım su bardağı süt, 2 yumurta, yarım çay bardağı sıvı yağ, yarım demet taze soğan, yarım demet maydanoz 2.
- Üzeri için: 50 gram tereyağı, yarım su bardağı süt 1.
Yapılışı:
- Unu bir kaseye alın, ortasını havuz gibi açın ve içine süt, su, sıvı yağ, tuz ve sirkeyi ekleyin 2. Yumuşak bir hamur yoğurun 2.
- Hamuru 8 eşit parçaya bölün ve her parçayı un serpilmiş tezgah üzerinde çok ince olacak şekilde açın 2.
- Açılan hamurları üst üste koyun ve ilk hamuru yağlayıp üstüne diğer hamuru koyup yağlayarak bu işlemi bitene kadar devam edin 2.
- En üste koyduğunuz hamuru yağlamayın 2.
- Yağlanan en üst hamuru uzunlamasına rulo şeklinde sarın ve spiraller şeklinde dolayarak yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin 2.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve isteğe bağlı olarak susam veya çörek otu serpiştirin 2.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin 2.
Su böreğini fırından çıkardıktan sonra üzerine temiz bir bez örtüp dinlendirirseniz, daha kolay dilimlenecektir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: