Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Görele pidesinin meşhur olmasının bazı nedenleri:
- Kullanılan malzemeler: Pidede kullanılan tereyağı ve peynir, yörede yetişen hayvanların doğal sütlerinden elde edilir 4. Peynirin bir özelliği de yağı alınmış (imansız) sütten ve doğal mayalanma yoluyla yapılmasıdır 14.
- Hamur açma: Pidenin hamuru hem çıtır çıtır hem de yumuşak bir kıvama sahiptir ve ince açılır 35.
- Pişirme yöntemi: Pide, yörede yaygın olarak kullanılan taş fırınlarda ve meşe ile kızılağaç odunuyla pişirilir 4.
- Doğallık: Hazırlanışından servise kadar olan süreçte tamamen doğal kaynaklardan beslenmesi, Görele pidesini ayrıcalıklı kılar 4.
- Emek: Pidenin lezzetli olmasında, yapım aşamasındaki özen ve emek de etkilidir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: