Buradasın
Gıda mühendisliği terminolojisi nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gıda mühendisliği terminolojisi, gıda mühendisliği alanında kullanılan bazı temel terimleri içerir:
- Güvenilir ve kaliteli gıda: Tüketici tatmini, mevzuata uyum, hijyen koşulları, sağlığa zararın olmaması ve besleyici değer ile ilişkilidir 1.
- Yeni işleme/muhafaza teknolojileri: Gıda mühendislerinin, gıda ürünlerini daha güvenli ve sağlıklı hale getirmek için geliştirdiği teknolojiler 2.
- Hammadde: Gıda ürünlerinin üretiminde kullanılan temel maddeler 3.
- Fonksiyonel gıdalar: Sağlığa faydalı gıda bileşenleri üzerinde yapılan çalışmalar sonucu geliştirilen ürünler 2.
- HACCP ve ISO 22000: Gıda güvenliği ve kalite yönetim sistemleri 25.
- Atık yönetimi: Gıda üretim sürecinde oluşan atıkların geri dönüştürülmesi ve değerlendirilmesi 3.
Bu terimler, gıda mühendislerinin gıda üretim süreçlerini optimize etmek ve tüketicilerin sağlığını korumak için kullandıkları bilimsel ve teknik bilgileri yansıtır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: