Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gıda ambalajlarının temizliği şu adımlarla yapılmalıdır:
- Dış Ambalajın Ayrıştırılması: Ambalajın kolileri ve diğer dış kısımları yüzeydeki kirliliklerden arındırılmalıdır 2.
- Yüzey Temizliği: Cam kavanozlar, konserve kutuları, metal ambalajlar ve tetrapak gibi ambalajların dış yüzeyleri silinmeli veya dezenfekte edilmelidir 23.
- Deterjan ve Kimyasal Bulaşının Önlenmesi: Temizlik sırasında gıdaya deterjan ve kimyasal bulaşmasına neden olunmamalıdır 2.
- Tek Kullanımlık Ambalajlar: Yumurta kartonları, kağıt ve poşet gibi ambalaj materyalleri değiştirilerek gıdaya uygun kaplara konulmalıdır 2.
- Sıcak Su ile Dezenfeksiyon: Bıçak, kepçe, tepsi gibi gıda ile temas eden yüzeyler 80°C veya daha yüksek sıcaklıktaki su içerisine daldırılarak dezenfekte edilebilir 3.
- Genel Temizlik: Temizlik ekipmanları alanlara özel olmalı, düzenli olarak temizlenmeli ve dezenfekte edilmelidir 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: