Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek Kastamonu Tulum peynirini anlamak için şu özelliklere dikkat edilmelidir:
- Görünüm: Kalıbı düzgün, her kenarı eşit olmalı, üzerinde pas, küf ve salamura kirlilikleri bulunmamalıdır 1.
- Renk: Parlak ve canlı bir beyaz renge sahip olmalıdır, donuk, kirli beyaz, sarı, siyah, mavi-yeşil gibi renk değişimleri olmamalıdır 15.
- Yapı: Peynirin yapısı sert olmalı, içinde delikler, gözenekler, yarık ve çatlaklar bulunmamalıdır 1.
- Koku: Peynirde küf, amonyak, yem kokusu ve mayamsı gibi kokular hissedilmemelidir 15.
- Üretim Yöntemi: Geleneksel tulum peyniri, beyaz Karaman koyunundan alınan sütün mayalanması ve süzeklerde süzülmesiyle yapılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: