Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek Kastamonu Tulum peynirini anlamak için şu özelliklere dikkat edilebilir:
- Koku ve tat: Doğal bir süt kokusuna ve hafif ekşimsi, fermente bir süt aromasına sahip olmalıdır 3. Kimyasal veya ağır kokular alınmamalıdır 3.
- Renk ve doku: Saf beyaz veya hafif sarımsı olabilir, ancak renk tek düze değildir; mevsime, süt içeriğine ve üretim yöntemine göre değişiklik gösterebilir 3. Doku, ne çok sert ne de sünger gibi olmalıdır; tel tel ayrılan, kolayca dağılmayan bir yapıya sahip olmalıdır 3.
- Ambalaj: Bidon ambalajındaki tulum peynirleri, deri peynirlerine nazaran biraz daha beyaz olur 14.
- Üretim: Geleneksel olarak beyaz koyun sütünden yapılır ve şirden mayası kullanılır 2.
Ayrıca, satın alınan ürünün etiketinde "süt, maya, tuz" dışında bir bileşen varsa dikkatli olunmalıdır 3. Gerçek tulum peynirinde koruyucu, kıvam artırıcı, stabilizatör veya renklendirici gibi katkılar bulunmaz 3.
Peynirin gerçekliğinden emin olmak için güvenilir kaynaklardan alışveriş yapmak ve üretim yeri, üretici gibi bilgileri kontrol etmek önemlidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: