Buradasın
Gerçek Kastamonu çekme helvası nasıl anlaşılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek Kastamonu çekme helvasını anlamak için şu özelliklere dikkat edilmelidir:
- Malzeme Kalitesi: Kastamonu çekme helvası, un, tereyağı ve pekmez gibi doğal malzemelerle hazırlanır 25.
- Kavrulmuş Miyane: Helvanın miyanesi (ağartılmış şeker), yanmayacak kadar iyice kavrulmuş ve homojen olmalıdır 1.
- Tekstür: Çekme işlemi sonrası helvanın tekstürü, öğütme, presleme ve şekillendirme işlemleriyle sıkıştırılmış/bütün bir yapı kazanmalıdır 1.
- Coğrafi İşaret: Kastamonu çekme helvası, mahreç işareti ile tescillenmiştir ve bu işareti taşıyan ürünler gerçek Kastamonu helvası olarak kabul edilir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: