Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karamel sos köpürüyorsa, bunun birkaç nedeni olabilir:
- Krema ilavesi: Karamel sos köpürebilir çünkü krema eklendiğinde şekerle tamamen karışması zaman alır 4. Bu durumda ocağın altı kısılmalı ve tencerenin ocağa iyice oturduğundan emin olunmalıdır 4.
- Şeker kristalleri: Karamel sos hazırlanırken tavanın kenarına yapışan şeker kristalleri, kaynayan karışıma düştüğünde sosun köpürmesine ve topaklı bir hale gelmesine neden olabilir 1. Bu durumu önlemek için tavanın kenarları ıslak bir fırçayla silinmelidir 1.
Karamel sos yaparken dikkatli olunmalı ve her adımda olası hataları önlemek için gerekli önlemler alınmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: