Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek Hatay tepsi kebabı yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gr kıyma (dana-kuzu karışık) 15
- 1 adet kuru soğan (rendelenmiş) 1
- 2 diş sarımsak (ezilmiş) 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 1 çay kaşığı karabiber 1
- 1 çay kaşığı pul biber 1
- 1 çay kaşığı kimyon 1
- 1 yemek kaşığı biber salçası 1
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- 2 adet domates (dilimlenmiş) 1
- 2 adet yeşil biber 1
- 1 adet kırmızı kapya biber 1
- 1 yemek kaşığı tereyağı (ufak parçalar halinde) 1
- 1 yemek kaşığı domates salçası 2
- 1 su bardağı su 1
Yapılışı:
- Geniş bir kaba kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, baharatlar, salça ve zeytinyağını ekleyin 1.
- Harcı iyice yoğurun ve fırın tepsisine eşit şekilde yayın 1.
- Üzerine dilimlenmiş domates, yeşil biber ve kırmızı kapya biberleri yerleştirin, küçük tereyağı parçalarını serpiştirin 1.
- Bir kasede domates salçasını, suyu ve zeytinyağını karıştırın, hazırladığınız sosu tepsinin üzerine dökün 1.
- Önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 30 dakika pişirin, üzeri kızarınca fırından çıkarın 1.
- Sıcak olarak servis edin, yanında lavaş veya pirinç pilavı ile sunabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: