Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek fıstıklı kadayıfın nasıl anlaşılacağına dair bilgi bulunamadı. Ancak, fıstıklı kadayıfın genel olarak nasıl yapıldığına dair bilgi mevcuttur.
Fıstıklı kadayıfın yapılışı:
- Tel kadayıf yağlanır ve tepsiye yayılır 3.
- Aralarına Antep fıstığı serpiştirilir 3.
- Kadayıf, rulo şeklinde sarılır veya tepsiye yayılır 3.
- Önceden hazırlanmış şerbet dökülür 3.
- Kadayıf, şerbeti çekene kadar bekletilir 3.
- Dilimlenip servis edilir 3.
Fıstıklı kadayıf, Osmanlı mutfağından günümüze uzanan köklü bir tatlıdır 34. Hem lezzeti hem de görüntüsüyle özel günlerin ve kutlamaların vazgeçilmezi olan tatlı, farklı yörelerde farklı şekillerde de karşımıza çıkabilir 3.
Fıstıklı kadayıf yaparken, kaliteli malzemeler kullanmak tatlının lezzetini önemli ölçüde artırır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: