Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek Bergama Tulum Peyniri'ni anlamak için şu özelliklere dikkat edilmelidir:
- Üretim Yöntemi: Peynir, genellikle %100 koyun sütü kullanılarak, doğal şirden mayasıyla mayalanıp, cendere bezleriyle süzülerek kalıplanır ve tuzlanır 14.
- Olgunlaşma: Peynir, tulum adı verilen hayvan derisinden yapılan torbalarda veya tenekelerde en az 4-6 ay olgunlaştırılır 14.
- Tat ve Yapı: Yoğun aromalı, orta sert dokulu ve hafif kırılgan bir yapıya sahiptir 14. Rengi beyazdan açık kreme döner 1.
- Koku: Kendine özgü bir kokusu vardır 4.
- Coğrafi İşaret: Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillenmiştir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: