Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bergama tulum peynirinin bazı özellikleri:
- Üretim: Genellikle koyun sütü ile yapılır, ancak inek ve keçi sütü ile yapılan çeşitleri de bulunur 13. Süt, mayalanarak peynir haline getirilir ve tulum adı verilen deri torbalar ya da tenekeler içinde olgunlaştırılır 134.
- Aroma: Yöreye özgü Kozak Yaylası'ndaki bitkilerin aromaları ile zenginleşir 14.
- Tadımı: Yoğun, keskin ve hafif tuzlu bir tadı vardır 34.
- Yapı: Orta sertlikte ve kırılgan bir yapıya sahiptir 4.
- Renk: Beyazdan krem rengine kadar değişebilir 4.
- Kokusu: Kendine özgü bir kokusu bulunur 4.
- Kalori: 100 gramı yaklaşık 350-400 kalori içerebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: