Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gendüme (gendime) çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
- 1/2 su bardağı aşurelik buğday 2;
- 1/2 su bardağı haşlanmış nohut 2;
- 1/2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye 2;
- 2 su bardağı et suyu 2;
- 2,5 su bardağı su 2;
- tuz 2;
- terbiyesi için 1,5 su bardağı yoğurt ve 1 yemek kaşığı un 2;
- sosu için 1 yemek kaşığı tereyağı, kuru nane 2.
Yapılışı:
- Aşurelik buğdayı bir gece önceden suda bekletin 24.
- Orta boy bir tencereye buğdayı koyun, üzerini geçecek kadar su döküp yumuşayana kadar pişirin 2.
- Kaynayan çorba suyunun içine haşlanmış kuru fasulye ve nohut ekleyin, 2-3 dakika kaynatın 2.
- Terbiyesi için yoğurt ve unu karıştırın, çorbanın suyundan ekleyip ılıtın 24.
- Hazırladığınız terbiyeyi çorbaya ekleyip hızlıca karıştırın, 1-2 taşım kaynatın 2.
- Tuzunu ekleyin 25.
- Üzeri için tereyağında naneyi kızdırın, çorbanın üzerine dökün 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: