Gendüme (gendime) çorbası yapmak için gerekli malzemeler: 1/2 su bardağı aşurelik buğday; 1/2 su bardağı haşlanmış nohut; 1/2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye; 2 su bardağı et suyu; 2,5 su bardağı su; tuz; terbiyesi için 1,5 su bardağı yoğurt ve 1 yemek kaşığı un; sosu için 1 yemek kaşığı tereyağı, kuru nane. Yapılışı: 1. Aşurelik buğdayı bir gece önceden suda bekletin. 2. Orta boy bir tencereye buğdayı koyun, üzerini geçecek kadar su döküp yumuşayana kadar pişirin. 3. Kaynayan çorba suyunun içine haşlanmış kuru fasulye ve nohut ekleyin, 2-3 dakika kaynatın. 4. Terbiyesi için yoğurt ve unu karıştırın, çorbanın suyundan ekleyip ılıtın. 5. Hazırladığınız terbiyeyi çorbaya ekleyip hızlıca karıştırın, 1-2 taşım kaynatın. 6. Tuzunu ekleyin. 7. Üzeri için tereyağında naneyi kızdırın, çorbanın üzerine dökün. Bu tarif 4 kişiliktir, hazırlık süresi 20 dakika, pişirme süresi 15 dakikadır.