Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gemista (Sebze Dolması) Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 2 adet büyük soğan 12
- 2 adet rendelenmiş havuç 12
- 10 adet dolmalık biber 12
- 1 su bardağı pirinç 12
- 2 su bardağı su 12
- Tuz, karabiber 12
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 12
- Bir demet maydanoz, ince kıyılmış dereotu, ince kıyılmış fesleğen 1
Salçalı sos için:
Yapılış Aşamaları:
- Pilav tenceresine yağı alın ve soğanları doğrayarak kavurun 12.
- Üzerine rendelenmiş havuç ve pirinci ekleyerek 2-3 dakika kavurmaya devam edin 12.
- Daha sonra üzerini suyu ekleyin ve kapağını kapatarak pişmeye bırakın 12.
- Hafif sulu bir şekilde kaldığında üzerine maydanoz, dereotu, fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın 12.
- Dolmalık biberlerin içini harç ile doldurun ve fırın tepsisine yerleştirin 12.
- Bir kasede sıcak su, salça ve tuzu karıştırın 12. Hazırladığınız salçalı sosu fırın tepsisine dökün 12.
- Her biberin üzerine zeytinyağını gezdirin 12.
- Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın 12.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 40-50 dakika kontrollü bir şekilde pişirin 12.
- Pişmesine son 10 dakika kala folyoyu çıkararak pişirme işlemini tamamlayın 12.
Servis önerisi: Ev yapımı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: