Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gemilerde yemek pişirmek için aşağıdaki adımlar ve önlemler alınmalıdır:
- Sıcaklık ve Zaman Kontrolü: Yiyecekler uygun sıcaklıkta ve raf ömrüne uygun süre depolanmalı ve pişirilmelidir 1. Etlerin merkez sıcaklığı en az 72°C'ye ulaşmalıdır 1.
- Kaynak Kontrolü: Su dahil, güvenilir tedarikçi ve üreticilerden alınan ürünlerin mikrobiyal yük seviyeleri limitlere uygun olmalıdır 1.
- Çapraz Bulaşmanın Engellenmesi: Çiğ ve işlenmiş ürünlerin temas etmesi önlenmeli, ekipmanlar yeterince dezenfekte edilmelidir 1.
- Ekipman Kullanımı: Paslanmaz, toksik olmayan ve kolay temizlenebilir ekipmanlar kullanılmalıdır 1.
- Sınırlı Alan ve Malzeme Yönetimi: Küçük alanlarda yemek pişirmek için yerden tasarruf eden ürünler ve çok amaçlı mutfak aletleri tercih edilmelidir 3.
- Su Kullanımı: Yemek pişirme, bulaşık yıkama ve temizlik için sınırlı su kullanılmalıdır 3.
Ayrıca, gemilerde özel tasarlanmış döner ocaklar kullanılarak, geminin hareketine uyum sağlayan yemek pişirme sistemleri de bulunmaktadır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: