Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gemi mutfağında yapılan yemekler, tarihsel gelişim sürecine ve mevcut olanaklara bağlı olarak değişiklik göstermiştir. Geleneksel gemi yemekleri genellikle şu öğeleri içerir:
- Kurutulmuş ve Tuzlanmış Et: Buzdolabının olmadığı dönemlerde uzun süre bozulmadan saklanabilmesi nedeniyle tercih edilmiştir 13.
- Peksimet: Kavrulmuş ve kurutulmuş bir ekmek türü olup, sert olduğu için suya batırılarak yenir 13.
- Kuru Bakliyat: Mercimek, bakla, fasulye gibi sebzeler kurutularak tohumlarının çıkarılmasıyla kullanılır 13.
- Lahana Turşusu: C vitamini kaynağı olarak iskorbüt hastalığını önlemek için tüketilirdi 1.
- Konserve Et: 19. yüzyılda teneke kapların ortaya çıkmasıyla kurutulmuş etin yerini almıştır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: