Buradasın
Gece ıslatılmayan nohut düdüklüde pişer mi?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Düdüklü tencere, nohut gibi baklagillerin pişirme süresini önemli ölçüde kısaltır 3. Islatılmadan pişirilecekse, düdüklü tencere kullanımı pişirme süresini 35-45 dakikaya kadar düşürebilir 2.
Ancak, nohutun sertlik durumuna göre pişirme süresi uzayabilir veya kısalabilir 1.
Düdüklü tencerede ıslatmadan nohut pişirmek için şu adımlar izlenebilir:
- Nohutlar yıkanıp süzüldükten sonra tencereye alınır ve üzerini 4-5 parmak geçecek kadar sıcak su eklenir 2.
- Tencerenin kapağı kapatıldıktan sonra yüksek ateşte buhar çıkana kadar beklenir, ardından ısı düşürülerek ortalama 35-45 dakika pişirme işlemine devam edilir 2.
Ayrıca, nohutun daha kısa sürede pişmesi için 15 dakika yüksek ateşte kaynatılıp ardından düdüklüye alınması da ön haşlama olarak uygulanabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: