• Buradasın

    Gaziantep yuvalama içinde ne var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Gaziantep yuvalama içinde bulunan malzemeler şunlardır:
    • Köfte malzemeleri: kıyma, pirinç, un, irmik 1.
    • Pişirme malzemeleri: incik, nohut, soğan, su, karabiber, tuz 14.
    • Servis malzemeleri: tereyağlı yoğurtlu sos 14.
    Ayrıca, bir porsiyon yuvalamada 25-30 g süzme yoğurt, 5-10 g yağ (sadeyağ veya zeytinyağı), 1-3 g kuru nane ve yumurta gibi ek malzemeler de bulunur 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Gaziantep en çok hangi yemeği ile meşhur?

    Gaziantep, baklava ile en çok meşhur olan yemeklerinden biridir.

    Gaziantep yöresel kahvaltılık ne yenir?

    Gaziantep'te yöresel kahvaltılık olarak aşağıdaki lezzetler öne çıkmaktadır: 1. Batma Kaymak: Süt kaymağı, bal ve Antep fıstığı ile yapılan bir tatlıdır. 2. Omaç: Yumurta, yufka ekmek ve tereyağı ile hazırlanan doyurucu bir kahvaltılıktır. 3. Cacıklı Arap Köftesi: Kıyma, bulgur ve çeşitli baharatlarla yapılan lezzetli bir köftedir. 4. Katmer: İncecik açılmış baklava hamuru içine Antep fıstığı, kaymak ve şeker konularak yapılan tatlı bir kahvaltı seçeneğidir. 5. Beyran Çorbası: Koyunun boyun ve kol etlerinin uzun süre pişirilmesiyle hazırlanan şifa kaynağı bir çorbadır.

    Yuvalama Antep usulü nasıl yapılır?

    Antep usulü yuvalama yapımı için gerekli malzemeler: 500 gram kuşbaşı dana eti; 1 su bardağı haşlanmış nohut; 2 su bardağı pirinç (bir gece önceden suda bekletilmiş); 250 gram dana kıyma; 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber; 4 su bardağı süzme yoğurt; 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı kuru nane. Yapılışı: 1. Kuşbaşı doğranmış eti bir tencereye alıp 5 bardak su ekleyin. 2. Daha önce haşlanmış nohutları tencereye ekleyip pişirmeye devam edin. 3. Pirinci süzüp mutfak robotunda çekin. 4. Pirinç ve kıymayı geniş bir kapta yoğurun, tuz ve karabiber ekleyerek nohut büyüklüğünde minik köfteler hazırlayın. 5. Hazırlanan köfteleri kaynayan etli ve nohutlu suya ekleyerek 15 dakika kadar pişirin. 6. Yoğurdun kesilmemesi için, et suyundan alarak yoğurdu ılıtın. 7. Kuru nane ile hazırlanmış sıvı yağ sosunu üzerine gezdirip sıcak servis edin. Yuvalama yaparken pirincin iyice süzülmesi ve köftelerin sıkı yoğrulması önemlidir.