Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gaz yapmayan badem tüketimi için aşağıdaki öneriler dikkate alınabilir:
- Yavaşça tüketmek: Bademi çiğnerken yavaş olmak, sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olabilir 1.
- Az miktarda başlamak: Yeni bir besin maddesini diyetinize eklerken, küçük miktarlarla başlamak ve zamanla artırmak faydalı olabilir 1.
- Diğer besinlerle kombinlemek: Bademleri diğer lif açısından zengin gıdalarla dengeli bir şekilde tüketmek, sindirim sisteminin yükünü azaltabilir 1.
- Kavrulmuş yerine çiğ tercih etmek: Çiğ badem, besin değerini kaybetmeden tüketildiği için daha sağlıklı bir seçenektir 2.
Her bireyin sindirim sistemi farklı olduğu için, badem tüketimi sonrası yaşanan etkiler kişiden kişiye değişiklik gösterebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: