Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gastriti tetikleyen bazı yiyecekler şunlardır:
- Asidik yiyecekler: Portakal, limon, greyfurt, domates ve domates ürünleri 12.
- Yağlı ve kızartılmış yiyecekler: Patates kızartması, tereyağı, margarin, krema, yağlı peynirler 13.
- Kafeinli içecekler: Çay, kahve ve enerji içecekleri 12.
- Baharatlı yiyecekler: Acı biber, soğan, sarımsak ve çeşitli baharat karışımları 13.
- İşlenmiş gıdalar: Hazır yemekler, atıştırmalıklar ve şekerli içecekler 23.
- Alkol: Mide zarını doğrudan etkileyerek iltihaplanmaya neden olabilir 12.
Gastrit hastalarının, bireysel toleranslarını dikkate alarak beslenme alışkanlıklarını düzenlemeleri ve bir doktora danışmaları önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: