Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gastriti olan kişilerin tüketmemesi gereken bazı yiyecekler:
- Baharatlı ve çok yağlı yiyecekler 123. Karabiber, acı biber, sarımsak tozu, pul biber, hardal, hindistan cevizi, soğan tozu, köri tozu gibi baharatlar tahrişe neden olabilir 13.
- Asitli içecekler ve meyve suları 125. Şalgam suyu, portakal veya domates suyu gibi içecekler mideyi tahriş edebilir 25.
- Alkol ve kafein 123. Aşırı alkol ve kafein tüketimi mide rahatsızlıklarını tetikleyebilir 13.
- Tatlılar 2. Fırınlanmış ürünler, pastalar, dondurma, pudingler ve çikolata yağ ve şeker açısından zengindir ve uzak durulmalıdır 2.
- Süt ürünleri 24. Tam yağlı süt ürünleri mide zarını tahriş edebilir 2.
- Kuruyemişler 1. Kuruyemişlerin içeriğindeki yağlar ve lifler mideyi uyarabilir ve hassas midelerde rahatsızlık yaratabilir 1.
- Turşu 3. Sindirim sistemini zorlayan bir yiyecektir 3.
- Çiğ soğan, lahana, brokoli 4. Bu sebzeler vücutta asit salgısını artırabilir 4.
Gastrit diyeti, kişiye özel olmalıdır ve bir uzman tarafından belirlenmelidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: