Buradasın
Garnitürlü erişte salatası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Garnitürlü erişte salatası yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kase haşlanmış erişte 12;
- 1 küçük boy garnitür (haşlanmış patates veya havuç olabilir) 12;
- 2 adet kornişon turşu (küp küp doğranmış) 12;
- 2 yemek kaşığı konserve mısır 12;
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt 12;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 12;
- 1 çay kaşığı tuz 12;
- 1/3 demet taze dereotu (ince kıyılmış) 1.
Hazırlanışı:
- Erişteyi haşlayıp süzün 1.
- Garnitürü, turşuyu ve mısırı ekleyin 1.
- Süzme yoğurt, zeytinyağı ve tuzu ilave edip iyice karıştırın 1.
- Son olarak taze dereotunu ekleyip tekrar karıştırın 1.
- Hazırladığınız salatayı buzdolabında en az 30 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz 1.
Servis önerisi: Salatayı süslemek için üzerine birkaç damla limon suyu sıkabilir, ince kıyılmış maydanoz veya taze nane ekleyebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: