Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Garnitürlü erişte salatası yapmak için gerekli malzemeler:
- 250 gr erişte 2;
- 1 su bardağı garnitür 2;
- yarım çay bardağı zeytinyağı 2;
- 2 yemek kaşığı sirke 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- yarım limon suyu 2;
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır 2;
- çeyrek çay bardağı doğranmış taze maydanoz 2;
- 1/2 çay kaşığı karabiber 2;
- 1/2 çay kaşığı pul biber 2.
Yapılışı:
- Erişteleri bol tuzlu suda haşlayın 2.
- Haşlanan erişteleri süzüp, soğuk su altında yıkayarak soğumalarını sağlayın 2.
- Konserve garnitürleri bir kaba alıp fazla suyunu süzün 2.
- Soğuyan erişteleri geniş bir kaseye alın 2.
- Üzerine garnitürü, haşlanmış mısır, tuzu, karabiberi, pul biberi ve limon suyunu ekleyin 2.
- Taze doğranmış maydanozu da ekleyin 2.
- Zeytinyağını ve sirkeyi de salatanın üzerine gezdirin 2.
- Tüm malzemeleri güzelce karıştırarak salatanın sosu ile birleşmesini sağlayın 2.
- Salatayı buzdolabında bir süre soğutun 2.
- Ardından soğuyan salatayı soğuk olarak servis edebilirsiniz 2.
Ayrıca, garnitürlü yoğurtlu erişte salatası yapmak için şu malzemeler kullanılabilir:
- 300 gr erişte 3;
- 500 gr yoğurt 3;
- 3-4 yemek kaşığı mayonez 3;
- 2 diş sarımsak 3;
- 1 kase garnitür konservesi 3;
- 1 küçük kase mısır konservesi 3;
- 5-6 tane kornişon salatalık turşusu 3;
- 1 tutam dereotu 3.
Yapılışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: