Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fransız mutfağında beş ana sos şunlardır:
- Beşamel Sos (Béchamel Sauce) 12. Süt, tereyağı ve undan yapılan, beyaz renkli bir sostur 3.
- Velüte Sos (Sauce Velouté) 12. Tavuk veya balık suyuyla hazırlanan, hafif renkli ve pürüzsüz bir sostur 1.
- Espanyol Sos (Espagnole Sauce) 12. Kahverengi bir sos olup, dana eti suyuyla yapılır 1.
- Domates Sos (Tomato Sauce) 12. Domates, sarımsak, soğan ve baharatlarla hazırlanan bir sostur 3.
- Hollandez Sos (Hollandaise Sauce) 12. Çırpma sırasında eritilmiş tereyağı ve yumurta sarısından yapılan, sarı renkli bir sostur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: