Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pastörize sıvı yumurta, çeşitli gıda ürünlerinin üretiminde ve aşçılıkta kullanılır 34. Fol pastörize sıvı yumurta ise bu ürünün belirli bir markasına ait olabilir.
Kullanım alanları:
- Yemek pişirme: Yumurta damlası çorbası, buharda pişmiş yumurta muhallebisi, yumurtalı kızarmış pilav gibi yemeklerin yapımında doğrudan kullanılabilir 2.
- Fırıncılık: Ekmek, bisküvi ve kaplan derisi kekleri gibi ürünlerin hamurunun yapışmasını ve elastikiyetini artırmak için kullanılır 2.
- Surimi ürünleri: Viskoziteyi, tadı, su tutma özelliğini ve besin değerini artırmak için surimi ürünlerine eklenir 2.
- Soğuk içecek ürünleri: Dondurma ve diğer soğuk içecek ürünlerinde ayrılmayı ve donmayı önlemek için emülgatör olarak kullanılır 2.
- Mayonez ve salata sosu: Mayonezi koyulaştırmak ve daha zengin ve pürüzsüz hale getirmek için kullanılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: