Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fol pastörize sıvı yumurta, yumurtaların kırıldıktan sonra pastörize edilip uygun koşullarda paketlenmesi ile elde edilen bir üründür ve gıda sanayi ürünlerinin formülasyonunda farklı amaçlarla kullanılır 12.
Fol pastörize sıvı yumurtanın bazı kullanım amaçları:
- Depolama kolaylığı: Kabuklu yumurtaya göre depolamada %65 daha az yer kaplar 12.
- Zaman ve işçilik tasarrufu: Kabuklu yumurta kırmanın gerektirdiği işçilik ve harcanan zamanı azaltır 12.
- Mikrobiyal bulaşma riskinin azalması: Pastörizasyon işlemi ile mikrobiyal bulaşma endişesi ortadan kalkar 12.
- İsrafın önlenmesi: Sadece yumurta beyazı veya sarısının kullanılacağı uygulamalarda, ihtiyaç olan kısım alınabilir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: