Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fıstıklı sarmanın püf noktaları şunlardır:
- Yufkaların ıslanması: Yufkalar sıcak suyla hafifçe ıslatılmalı, fazla suyu süzülmelidir 4. Yufkaların çok ıslanmamasına dikkat edilmelidir, aksi takdirde yufkalar parçalanabilir 4.
- İç harcın kıvamı: İç harcın çok kuru olmaması için sıcak su eklenmelidir 4.
- Fıstık kullanımı: Tuzsuz yeşil fıstık kullanılmalıdır 5.
- Pişirme: Fırında pişirilecekse, üzeri folyo ile kapatılmalı, son 10 dakikada folyo çıkarılarak fıstıklı sarmanın kızarması sağlanmalıdır 4.
- Şerbet: Şerbet ılık olmalıdır 1.
- Limon suyu: Şerbetin içine yarım limon suyu eklenmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: