Buradasın
Fırında pişen kabak tatlısının şerbeti nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında pişen kabak tatlısının şerbeti için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 2 kg bal kabağı 2
- 200 gram toz şeker 2
- 1 çay kaşığı tuz 2
- 1/2 çay bardağı pekmez 2
- 1/2 çay bardağı su 2
- 1 adet karanfil 23
- 1/2 adet çubuk tarçın 2
Yapımı:
- Kabakları kabuklu, kalın dilimler halinde kesin ve her yerini çatal ile delin 2.
- Bir kasede şeker ve tuzu karıştırıp kabakların her yerine değecek şekilde serpin 2.
- Kabakları derin bir kaba koyun ve kalan şekerli karışımı da üstlerine koyup streç filmle kapatıp en az 3 saat mümkünse 12 saat buzdolabında dinlendirin 2.
- Kabakları süzdürüp kabukları altta kalacak şekilde tepsiye dizin ve 200 derecelik fırında yumuşayana kadar yaklaşık bir saat pişmeye bırakın 2.
- Kabakta kalan şekerli suyu ufak bir tencereye aktarıp içine pekmez, su, karanfil ve tarçın çubuğunu koyup orta ateşte yaklaşık 10 dakika kaynatın 2.
- Pişen kabakları fırından çıkartın, sivri bir bıçak ya da çatal ile birkaç yerinden delin ve şerbeti üstlerine dökün 2.
- Kabaklar yaklaşık 10-15 dakika dinlendikten sonra kabukları üste gelecek şekilde şerbetin içine ters çevirin ve üstlerini örtüp oda sıcaklığında 12 saat dinlendirin 2.
- Dinlenen ve soğuyan kabakları tekrar ters çevirin ve tepside biriken şerbeti kaşıkla her yerlerine tekrar gezdirin 2.
- Kabakların üzerine kavrulmuş ceviz ve kaymak koyup servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: