Buradasın
Fırında kabak tatlısı nasıl yumuşak olur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında kabak tatlısının yumuşak olması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Şekerde bekletme: Kabaklar, tencerenin içine dizilip üzerine şeker gezdirilerek 3-4 saat veya bir gece bekletilebilir 145. Bu işlem, kabağın daha kolay pişmesini ve lezzetlenmesini sağlar 5.
- Fırın poşeti kullanımı: Kabaklar fırın poşetine doldurulup üzerine şeker eklenerek, poşet kapatıldıktan sonra fırına verilebilir 25.
- Pişirme ayarı: Kabak tatlısı, önceden ısıtılmış fırında 190 derecede bir saat kadar pişirilebilir 4. Fırına verdikten yarım saat sonra kabaklar alt üst edilebilir 4.
Fırın ayarları farklılık gösterebileceğinden, tatlıyı çatalla kontrol ederek yumuşadığında pişirmeye son verilmesi önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: