Buradasın
Fırında kabak tatlısı yaparken şeker nasıl ayarlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında kabak tatlısı yaparken şekerin ayarlanması için, alınan kabak miktarının neredeyse yarısı kadar şeker kullanılması önerilir 5. Örneğin, 1 kilogram kabak için 400 gram şeker kullanılabilir 5.
Ayrıca, kabak tatlısının şekerini ayarlamak için şu yöntemler de uygulanabilir:
- Şekerde bekletme: Kabaklar tencereye dizilip üzerine şeker gezdirilerek bir gece bekletilebilir 12. Bu sayede kabaklar hem daha kolay pişer hem de lezzetleri artar 2.
- Şekersiz pişirme: Tencereye alınan kabaklar az suyla birlikte yumuşayana kadar pişirilir 2. Şeker, 4-5 aşamada azar azar eklenir ve karıştırılır 2.
Şekerin oranı, kişisel tercihe göre ayarlanabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: