Fırında pankek yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 g vişne (çekirdeksiz ve büyük boy) 1;
- 50 g tereyağı (benmari usulü eritilmiş) 1;
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında bekletilmiş) 1;
- 1 su bardağı ılık süt 1;
- 1 su bardağı un (elenmiş) 1;
- bir tutam tuz 1;
- 150 g toz şeker 1;
- 1 çay kaşığı vanilya 1;
- kabartma tozu 1.
Yapılışı:
- Çok derin olmayan yuvarlak bir fırın kabının tabanını ve kenarlarını yağlayın 1.
- 1-2 yemek kaşığı kadar toz şeker serpin 1.
- Tabanı tamamen kaplayacak ve tek sıra olacak şekilde vişne tanelerini dizin 1.
- Bir kasede yumurtaları, tuz ve toz şekerle birlikte çırpma teliyle pütürsüz bir kıvam alana dek çırpın 1.
- Kalan malzemeyi ilave edin ve birkaç dakika daha çırpın 1.
- Akıcı kıvam haline getirdiğiniz karışımı, vişne tanelerinin üzerini kaplayacak şekilde dökün 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin 1.
Servis önerisi: Bir top dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: